Home » Articole de presa, Evenimente, Nap Toader, Programul proiectiilor

Cinemagia.ro: Nuntă în Basarabia, lansare cu aplauze la Bucureşti

24 September 2010 184 views No Comment

Comedia Nuntă în Basarabia în regia lui Nap Toader (Napoleon Helmis), coproducţie România-Republica Moldova -Luxemburg, a avut pe 23 septembrie premiera de gală la cinematograful Movieplex din Bucureşti. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa Excelenţei Sale Iurie Reniţă, Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti şi a numeroase personalităţi din presa şi industria cinematografică din România. Sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare, iar la final publicul a aplaudat minute întregi echipa filmului.

La Chişinău, Nuntă în Basarabia a reuşit deja ca după numai o săptămână de exploatare să aducă în cinematograf 4500 de spectatori, un număr record pentru Republica Moldova. La cererea publicului, a fost dublat numărul proiecţiilor, iar filmul va rula şi în acest weekend.

Nuntă în Basarabia va putea fi vizionată în cinematografele din Bucureşti începând cu data de 24 septembrie, la Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Hollywood Multiplex, Patria, Movieplex, The Light Cinemas, Băneasa Drive in Cinema şi EuroCinema Tinerimea Română. În aceeaşi perioadă, filmul va rula şi în Cluj la Odeon Multiplex şi Cinema City precum şi la Constanţa la Cityplex.

Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Nap Toader îi are în distribuţia pe actorii: Vlad Logigan, Victoria Bobu, Constantin Florescu, Igor Chistol, Viorica Geantă -Chelbea, Corina Druc, Silvia Berova şi Igor Caraş. Imaginea filmului e semnată de Silviu Stavilă, muzica de Anatol Stefanet, montajul de Corina Stavilă, sunetul de Mihai Bogoş, scenografia şi costumele de Svetlana Mihailiescu.

Nuntă în Basarabia este co-produs de Mediana Communication – Timişoara, OWH Studio – Chişinău şi Donat Etienne- Luxembourg, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Comentariul dvs.:

-->
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes