Home » Articole de presa, Dan Ratiu, Echipa filmului, Pareri ale spectatorilor, Programul proiectiilor, Publicul despre film, Virgiliu Margineanu

Radio France International: Succes la Chisinau pentru Nunta in Basarabia

21 September 2010 216 views No Comment

Chiar din prima zi de la lansarea în capitala R. Moldova, Nunta în Basarabia este urmărită de sute de tineri. Filmul rulează în fiecare zi, sala de la cinematograful „Gaudeamus” fiind arhiplină. Moldovenii spun că sunt intrigaţi cel mai mult de subiectul peliculei, dar şi de felul cum joacă actorii.

„Am fost surprinsă de ceea ce am văzut. Cred că toată lumea trebuie să-l vadă. Asta este realitatea de la noi, este un pic haioasă, dar este a noastră şi este frumoasă. Mi-a plăcut filmul. Foarte impresionat, este o comedie dramă, să înţelegem că asta este realitatea nu trebuie să o negăm”, spun câţiva cinefili moldoveni.

Producătorul Dan Raţiu spune la RFI că a avut parte de o experienţă specială, realizând lungmetrajul Nunta în Basarabia. „A fost foarte fain. Am învăţat ce înseamnă „şto”, în final a ieşit mişto şi ne pare bine că l-am terminat şi publicul are reacţia pe care am văzut-o”.

Directorul OWH Studio, Virgil Mărgineanu, co-producătorul filmului din partea R.Moldova: „Filmul provoacă la un moment dat nişte probleme dureroase pentru noi sau încearcă să fie tăioase. Totuşi, mă bucură faptul că în acest film joacă 80 la sută din actorii autohtoni, toate locaţiile sunt autohtone, filmul s-a realizat sută la sută doar în Moldova, problemele din film sunt autohtone. De asta sper să placă publicului. Mai rar găsim un film în care ne regăsim noi pe acest ecran”, subliniază co-producătorul peliculei Virgil Mărgineanu.

Printre actorii care joacă în noua ecranizare sunt Vlad Logigan, Victoria Bobu, Constantin Florescu, Igor Chistol, Viorica Geantă – Chelbea, Corina Druc, Silvia Berova şi Igor Caras. Imaginea filmului e semnată de Silviu Stavilă, muzica de Anatol Ştefăneţ, scenografia şi costumele de Svetlana Mihăiliescu, montajul de Corina Stavilă şi sunetul de Mihai Bogoş,

Autor: Valeria Vitu
Sursa: rfi.ro

Comentariul dvs.:

-->
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes