Home » Articole de presa, Evenimente, Nap Toader, Publicul despre film

TV Mania: “Nuntă în Basarabia”, o comedie românească bună

25 September 2010 214 views No Comment

Dacă v-aţi săturat de filmele româneşti ce au ca subiect “Epoca de aur”, pelicula Nuntă în Basarabia vine ca “o gură de aer”. Realizată cu un buget redus şi cu actori în mare parte debutanţi, români şi moldoveni, comedia regizorului Nap Toader (care în 2004 a făcut “Italiencele”) vă va descreţi frunţile.

Pelicula, filmată într-un ritm alert, abundă în situaţii amuzante (care reies din contrastul cultural româno-basarabean), iar coloană sonoră îl animă şi pe cel mai plictisit spectator. Personaje colorate precum Senia (unchiul Vicăi) şi Gioni Scarlat (unchiul lui Vlad) vă vor cuceri de la primele secvenţe sau mai bine zis de la primele replici.

Vlad (Vlad Logigan), un dirijor din Bucureşti, şi Vica (Victoria Bobu), o pianistă din Republica Moldova, sunt tineri, se iubesc şi au nevoie urgentă de bani. Astfel, cei doi se hotărăsc să meargă în Basarabia şi să participe la nunta cu dar organizată de rudele miresei. Doar că aici, Vlad, mama şi unchiul lui trebuie să joace după regulile “nănaşului” Valeriu, că doar el are banu’. Petrecerea burlacilor, blocarea uşii la apartament şi scoaterea miresei cu ajutorul pompierilor sunt doar câteva dintre momentele care vă vor face cu siguranţă să râdeţi.

Nuntă în Basarabia, scrisă şi regizată de olteanul Nap Toader (care este căsătorit cu o basarabeancă), a câştigat, anul trecut, premiul special al juriului la Festivalul “Black Nights”, care s-a desfăşurat la Tallinn, în Estonia.

“Nu am aplicat la festivalul “Black Nights” din Tallinn, organizatorii au văzut filmul pe un DVD, undeva în Rusia, şi l-au chemat. Ne-am dus cu o copie digiBeta, pentru că filmul nu era gata, iar ei l-au băgat în competiţia oficială. Juriul i-a dat un premiu, iar publicul a avut aceeaşi reacţie ca cel din România: a râs, s-a amuzat, a tăcut, a încasat, a aplaudat la final”, povesteşte Nap Toader (pe numele său adevărat Napoleon Helmis).

.

.

Comentariul dvs.:

-->
Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes