Home » Archive

Articles Archive for November 2010

Articole de presa, Constantin Florescu, Nap Toader, Pareri ale spectatorilor, Programul proiectiilor, Publicul despre film »

[30 Nov 2010 | No Comment | 76 views]

Deși orașul Suceava nu dispune de un cinematograf de multă vreme, noi G.I.R.B (Grupul de Inițiativă a românilor din Basarabia) cu sprijinul Universității „Ștefan cel Mare” am adus filmul „Nuntă în Basarabia” pentru câteva zile la noi în oraș. Multă muncă, mici obstacole, multe detalii de pus la punct, dar până la urmă ne-am ridicat la așteptările ce le aveau sucevenii de al acest eveniment. Alături i-am avut pe domnul regizor Nap Toader și actorul Constantin Take Florescu, care în urma ecranizării ne-au povestit mai multe peripeții din timpul filmarilor de la Chișinău. Părăsind sala am abservat luminițe în ochii spectatorilor, drept dovadă ca nu a fost în zadar. Câțiva dintre ei ne-au împartășit impresiile și opiniile lasate de vizionare.

Actorii din Nunta in Basarabia, Constantin Florescu, Echipa filmului, Evenimente, Nap Toader, Programul proiectiilor »

[27 Nov 2010 | No Comment | 141 views]

Shopping City Suceava a oferit publicului sucevean posibilitatea de a urmări, în premieră la Suceava, proiecţia comediei romantice Nuntă în Basarabia în seara zilei de joi, 25 noiembrie, de la ora 19.00. Cu acest prilej, la City Gallery, din incinta complexului comercial, s-a strâns un public numeros.

Making of Nunta in Basarabia, Pareri ale spectatorilor, featured »

[26 Nov 2010 | No Comment | 377 views]

Videoclipul piesei Iubirea e o floare cu sapte petale

Aranjament muzical: Anatol Stefanet
Versurile: Bogdan Dascal
Interpreteaza: Larisa Dascal
Productie videoclip OWH Studio

Actorii din Nunta in Basarabia, Constantin Florescu, Echipa filmului, Evenimente, Nap Toader, Participari la festivaluri, Programul proiectiilor »

[25 Nov 2010 | No Comment | 97 views]

Cernauti: Sambata 4 decembrie. Proiectie speciala organizata de Institutul Cultural Roman. Participa Nap Toader si Constantin Florescu
Chisinau, Cinema Gaudeamus: Sambata- Duminica orele 16:00, 18:00, 20:00, Luni- Joi orele 18:00, 20:00

Balti, Cinema Patria: Vineri 3 decembrie ora 16:00. O parte a echipei filmului va participa la o intilnire cu publicul.

Suceava, Shopping City Suceava: Joi 25 noiembrie si Luni 29 noiembrie-Vineri 3 decembrie ora 19:00. Proiectii organizate in colaborare cu Fundatia Umanitara Clopot. Informatii si rezervari la tel. 0726378217
Universitatea “Ștefan cel Mare”, corpul F, Auditorium Joseph Schmidt: Vineri si Sambata ora 18:00. Proiectii organizate in colaborare cu Grupul de Initiativa al Romanilor din Basarabia

Siret: Sambata 27 noiembrie ora 19:00.
Campulung: Duminica 28 noiembrie ora 19:00.
Proiectii organizate in colaborare cu Fundatia Umanitara Clopot. Informatii si rezervari la tel. 0726378217
La toate proiectiile din weekend (vineri-duminica) din judetul Suceava vor avea loc intilniri ale publicului cu regizorul Nap Toader si cu actorul Constantin Florescu-Tache

Deva, Cinema Patria: Vineri 26 noiembrie- Miercuri 1 decembrie orele 15:00, 17:00, 19:00

Galati, Clubul Zodiar: Vineri 26 noiembrie ora 22:00. Proiectie in cadrul evenimentului Combinatul de film organizat de Festivalul International de la Iasi.

Bucuresti
NCRR (Noul Cinematograf al Regizorului Roman) din cadrul Muzeului Taranului Roman: Sambata 27 Noiembrie la ora 17:00 in cadrul festivalului DaKino
Scala: Luni 29 noiembrie- Miercuri 1 decembrie orele 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:30

Actorii din Nunta in Basarabia, Constantin Florescu, Echipa filmului, Evenimente, Nap Toader, Programul proiectiilor »

[24 Nov 2010 | No Comment | 79 views]

Nunta in Basarabia la Suceava

Update: Dra. Oxana Greadcenco ne informeaza ca, la doar o zi de la punerea in vanzare, toate biletele pentru vineri si sambata la Auditorium Joseph Shmidt au fost epuizate! Se mai pot achizitiona bilete pentru proiectiile de la Shopping City Suceava si Siret si Campulung organizate de catre Fundatia Umanitara Clopot, tel. 0726378217.

In saptamina 26 noiembrie- 2 decembrie filmul Nunta in Basarabia va putea fi vizionat la Suceava, Campulung si Siret cu sprijinul partenerilor nostri, Grupul de Initiativa al Romanilor din Basarabia (reprezentat de Oxana Greadcenco) si Fundatia Umanitara Clopot (presedinte Brandusa Dascalescu). La proiectiile de joi pina duminica inclusiv regizorul Nap Toader si actorul Constantin Florescu Tache vor participa la intilniri cu publicul.

Programul proiectiilor in judetul Suceava:

Actorii din Nunta in Basarabia, Constantin Florescu, Echipa filmului, Evenimente, Nap Toader, Programul proiectiilor »

[23 Nov 2010 | No Comment | 83 views]

Pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, cei peste 1.600 de soldaţi români din Afganistan vor avea parte de o surpriză. Comedia Nuntă în Basarabia, în regia lui Nap Toader, va fi proiectată pentru militarii din bazele româneşti si pentru oaspetii acestora.

Foarte populară în Republica Moldova, comedia despre aventura unei nunţi româno-basarabene la Chişinău şi ciocnirile istorico-domestice pe care le implică a adunat peste 12.000 de spectatori în cinematografele din România.

Cu aceasta ocazie echipa filmului Nunta in Basarabia a tinut sa transmita militarilor romani dislocati in Afganistan urmatoarele mesaje:

Evenimente, Programul proiectiilor »

[23 Nov 2010 | No Comment | 44 views]

Nunta in Basarabia la Galati La Galati si Braila nu mai exista cinematografe. Dar publicul din aceste orase doritor sa vada comedie romaneasca de calitate va putea viziona Nunta in BasarabiaVineri 26 noiembrie ora 22 la Zodiar Club, intr-un eveniment special intitulat “Combinatul de Film”.

Evenimentul este o retrospectiva a celor mai apreciate filme din cadrul Iasi International Film Festival. La premiera de gala de la Iasi a filmului Nunta in Basarabia au fost prezenti circa 900 de spectatori.

Actorii din Nunta in Basarabia, Comentarii ale bloggerilor, Nap Toader, Puncte de vedere ale criticilor, Victoria Bobu, Vlad Logigan »

[22 Nov 2010 | No Comment | 80 views]

Un subiect delicat pentru că este ocolit, privit cu suficienţă sau cu prudenţă, de teama unor dispute aprinse cu bătaie mai lungă. Dar de neocolit. Iar filmul acesta reprezintă în primul rând un act artistic de responsabilitate. Fidel principiului său de a crea pentru un public larg, de a-i oferi acestuia alternative viabile la tot soiul de produse de subcultură, Nap Toader şi-a asumat şi riscul de îmbrăca o temă serioasă într-un ambalaj de comedie. Cum altfel se spun lucrurile grave decât cu zâmbet?

Evenimente, Participari la festivaluri, Programul proiectiilor »

[21 Nov 2010 | No Comment | 51 views]

Nunta in Basarabia la DaKino Dupa un traseu de succes in principalele orase ale Romaniei, Nunta in Basarabia revine la Bucuresti.

Filmul va fi proiectat in cadrul celei de a 20-a editii a festivalului DaKino, sambata 27 Noiembrie la ora 17:00 la NCRR (Noul Cinematograf al Regizorului Roman) din cadrul Muzeului Taranului Roman.

Ulterior Nunta in Basarabia va putea fi vizionat si la cinematograful Scala, din 28 noiembrie pina in 2 decembrie.

Evenimente, Programul proiectiilor »

[12 Nov 2010 | No Comment | 80 views]

Bistrita, Dacia Sala A: Vineri-Joi orele 17:30, 20:00

Bucuresti
Eurocinema (str. Schitu Magureanu Nr. 4- La Podul Izvor, peste drum de Teatrul Bulandra): Sambata si Duminica orele 18:00, 20:00

Timisoara, Aula Magna a Universitatii de Vest: Marti 16 noiembrie ora 18
Proiectie Speciala in colaborare cu Institutul Intercultural Timisoara si Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara in cadrul evenimentului Ziua Internaţională a Toleranţei şi Integrării.

Medias, Cinema Mediensis: Vineri 12 noiembrie- Joi 18 noiembrie ora 16:00. Gratuit pentru elevi in grupuri organizate.

Iasi, Cinema Victoria: Vineri 12 noiembrie- Joi 18 noiembrie ora 20:00

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes