Home » Archive

Articles Archive for September 2010

Articole de presa, Nap Toader, Publicul despre film, Puncte de vedere ale criticilor »

[28 Sep 2010 | No Comment | 263 views]

In Nuntă în Basarabia se întâmplă lucruri. Suntem departe de austeritatea epică a minimalismului. E un film făcut în primul rând pentru public, pentru publicul din România şi Basarabia, nu neapărat pentru premii la festivalurile internaţionale. Napoleon Helmis vrea să-i facă pe români să râdă şi ei râd.

Actorii din Nunta in Basarabia, Comentarii ale bloggerilor, Constantin Florescu, Nap Toader, Publicul despre film, Victoria Bobu, Vlad Logigan »

[28 Sep 2010 | No Comment | 185 views]

As putea sa vorbesc ore in sir despre acest film. As putea sa va dau zeci de motive sa va conving sa il vedeti, chiar daca nu sunteti un fan al filmelor romanesti. Dar va spun doar atat. Nunta in Basarabia este un film foarte bun, o comedie exceptionala care va va binedispune si va starni multe rasete, cum rar o face un film occidental cu un buget cat PIB-ul Republicii Moldova.

Comentarii ale bloggerilor, Nap Toader, Publicul despre film, Victoria Bobu »

[27 Sep 2010 | No Comment | 68 views]

Cu amendamentele de rigoare, peste care nu e de trecut total cu vederea, cred ca Nunta in Basarabia are potentialul de a deveni unul din acele filme la care te reintorci constant cand vrei sa zambesti dar nu sa razi tamp.

Actorii din Nunta in Basarabia, Articole de presa, Nap Toader, Publicul despre film, Victoria Bobu, Vlad Logigan »

[26 Sep 2010 | No Comment | 132 views]

De ce ar trebui să vină oamenii la cinema să vadă Nuntă în Basarabia?

Pentru că este o poveste despre noi românii (includ evident şi Moldova), dar mai mult decât atât, este o poveste despre noi oamenii, despre acceptarea celuilalt fără să etichetezi. În plus filmul este o comedie la care, sper eu, se vor amuza toţi. Iar celor care nu s-au amuzat deloc ţin să le amintesc, aşa cum l-am auzit spunând pe Horaţiu Mălaele într-un spectacol, că râsul este un semn de inteligenţă. Glumesc, sper să fie pe placul cât mai multor oameni. Cred că merită.

Articole de presa, Evenimente, Nap Toader, Publicul despre film »

[25 Sep 2010 | No Comment | 272 views]

Dacă v-aţi săturat de filmele româneşti ce au ca subiect “Epoca de aur”, pelicula Nuntă în Basarabia vine ca “o gură de aer”. Realizată cu un buget redus şi cu actori în mare parte debutanţi, români şi moldoveni, comedia regizorului Nap Toader (care în 2004 a făcut “Italiencele”) vă va descreţi frunţile.

Articole de presa, Echipa filmului, Nap Toader, Programul proiectiilor, Publicul despre film »

[24 Sep 2010 | No Comment | 188 views]

Genul minimalist (şi manierist) este lăsat la o parte, iar Nuntă în Basarabia, spun producătorii, este pur şi simplu o comedie romantică. Cert este că publicului i se oferă o întreagă paletă de emoţii umane, pe parcursul celor 90 de minute de film, iar râsul este nelipsit. La fel şi picanteriile: de la diferenţele de ecartament care duc la schimbarea boghiurilor înainte de trecerea trenului din România în Moldova la amuzante tradiţii basarabene, reculegeri şi “poze de ritual” sub statuia lui Ştefan cel Mare din centrul Chişinăului, la “mafioţi locali” şi binecunoscuta ruletă rusească. Lista poate continua.

Articole de presa, Evenimente, Nap Toader, Programul proiectiilor »

[24 Sep 2010 | No Comment | 275 views]

Comedia Nuntă în Basarabia în regia lui Nap Toader (Napoleon Helmis), coproducţie România-Republica Moldova -Luxemburg, a avut pe 23 septembrie premiera de gală la cinematograful Movieplex din Bucureşti. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa Excelenţei Sale Iurie Reniţă, Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti şi a numeroase personalităţi din presa şi industria cinematografică din România. Sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare, iar la final publicul a aplaudat minute întregi echipa filmului.

Articole de presa, Evenimente, Programul proiectiilor »

[23 Sep 2010 | No Comment | 125 views]

Peste 11.500 de spectatori inregistrati inainte de a fi lansat oficial!
Comedia NUNTA IN BASARABIA, regizata de Nap Toader se dovedeste a fi mult asteptatul film romanesc pe gustul publicului.

Articole de presa, Dan Ratiu, Echipa filmului, Pareri ale spectatorilor, Programul proiectiilor, Publicul despre film, Virgiliu Margineanu »

[21 Sep 2010 | No Comment | 347 views]

Chiar din prima zi de la lansarea în capitala R. Moldova, Nunta în Basarabia este urmărită de sute de tineri. Filmul rulează în fiecare zi, sala de la cinematograful „Gaudeamus” fiind arhiplină. Moldovenii spun că sunt intrigaţi cel mai mult de subiectul peliculei, dar şi de felul cum joacă actorii.

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes